09 aug

Výhody varenia s plynom

Nie je pochýb o tom, že efektívnosť, jednoduchosť použitia a priemyselný štýl veľkého plynového sporáka je niečo, čo každý vážny kuchár chce vo svojom dome. Tu sú päť hlavných dôvodov, prečo.

1. Celková kontrola

Použitie rozsahu plynu vám dáva úplnú kontrolu nad vašim varením pri otočení gombíka. Plyn reaguje na najmenšie zmeny teploty, čo vám dáva presnú kontrolu nad všetkým od mierneho varu až po varenie.

2. Rovnomerné rozloženie tepla

Ak milujete komplexné varenie, potom musí byť plynový sortiment. Dokonca aj distribúcia tepla je kľúčom k dosiahnutiu úspešných výsledkov, čo vám umožňuje ohrievať jedlo bez chladných miest a s veľkou presnosťou.

3. Rýchla príprava

Ak budete variť s domácou elektrickou energiou a plynom, keď ste na kempovanie, všimli ste si, ako rýchlejšie je plynová varná doska pripravená a na stole. Je to taká rýchlosť a efektívnosť, že cena šéfkuchára.

4. Ak zhasne napájanie, rozsah plynu nie je

Ak ste počas výpadku elektrickej energie museli uchýliť k plynové kachle, budete vedieť, aké nepohodlné môže byť výpadok elektrickej energie, keď budete variť s elektrickou energiou. Možnosť variť počas vypnutia napájania môže tiež pomôcť udržať kuchyňu v teple počas zimného výpadku. Z bezpečnostných dôvodov by ste však nikdy nemali používať plynový rozsah ako primárny zdroj vykurovania.

5. Udržateľnosť

Plyn je oveľa efektívnejšie palivo na varenie ako elektrická energia kvôli jeho bezprostrednosti, takže ušetríte energiu. Vypaľovanie uhlia pri výrobe elektrickej energie je tiež najviac emisnou intenzívnou formou výroby energie, pričom plyn produkuje menej ako polovicu emisií pre to isté množstvo energie.